Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Tıp Fakültesi’ne aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dalına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör ve Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile “Başlıca Araştırma Eserini” belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

Birim Adı Bölümü Anabilim Dalı/

Anasanat Dalı

Kadro Unvanı Adedi Aranan Şartlar
Atatürk Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğt. Bilgisayar ve Öğretim Tek. Eğt. Profesör 1 Bilgisayar ve Öğretim Teknoloji Eğitimi Alanında, Doçent Olmak. Eğitimde Oyunlaştırma Uygulamaları Konusunda Araştırma Yapmış Olmak.
Atatürk Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Fen Bilgisi Eğitimi Profesör 1 Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalında Doktora Yapmış olmak, Hidrobiyoloji Alanında Çalışmaları, Tatlı Su Balık Biyolojisi ve Genetiği İle İlgili Araştırmaları Bulunmak.
Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Zihin Engelliler Eğitimi Doçent 1 Doktorasını Özel Eğitim (Öğrenme Güçlüğü) Alanında Yapmış Olmak. Doçentliğini Özel Eğitim Alanında Almış Olmak.
Eczacılık Fakültesi Eczacılık Teknolojisi Farmasötik Teknoloji Profesör 1 Farmasötik Teknoloji alanında Doçent unvanı almış olmak. Tablet Basım Kuvvetleri ve Sabit Doz Kombinasyon Tablet Üretimi konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Atom ve Molekül Fiziği Profesör 1 Simha-Somcynsky ve Pozitron (DBAR ve PALS) Tekniklerini kullanarak Polimerlerin İletkenliğinin serbest hacimle ilgili çalışmaları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Yakınçağ Tarihi Profesör 1 19. ve 20. Yüzyıllar Irak, Musul-Kerkük ve Petrol Tarihi ile İstanbul ve Doğu Karadeniz Sosyal Tarihi konularında akademik çalışmalar yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Fizikokimya Doçent 1 Polarografi Yöntemi ile Organik Reaksiyon Mekanizması çalışmaları hakkında SCI indeksli dergilerde yayını olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Uygulamalı Matematik Doçent 1 Kısmi Diferansiyel Denklemlerdeki Dinamik geçişler ve çatallanmalar konusunda yayınları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Müessese Arşivleri Yrd.Doç. 1 Bilgi ve Belge Yönetimi mezunu, Dijital Kültür konusunda Doktora yapmış olmak.
İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İliş. İş Hukuku ve Sosyal Güv. Huk. Profesör 1 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında Doçent unvanı almış olmak; İş Sözleşmesinin Sona Ermesi ve Yabancıların Çalışma İzinleri alanlarında çalışmaları bulunmak.
İktisat Fakültesi İngilizce İktisat İktisat Teorisi Doçent 1 Makro Ekonomi alanında Doçent unvanı almış olmak; Kalkınma ve İşgücü İktisadı alanında çalışmaları bulunmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Sosyolojisi Profesör 1 Din Sosyolojisi alanında Doçent olmak. İngilizce İlahiyat Programında ders verebilecek yeterliliğe sahip olmak.
İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Türk-İslam Sanatları Tarihi Profesör 1 Türk ve İslam Sanatı alanında Doçent olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Profesör 1 Temel İslam Bilimleri/Hadis alanında Doçent olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Doçent 1 Temel İslam Bilimleri/Hadis alanında Doçent olmak.
İletişim Fakültesi Gazetecilik Yayıncılık Yönetimi Profesör 1 Hibrit İletişim Araçları ve QR Kod Teknolojisi üzerine akademik çalışma yapmış olmak.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Kişilerarası İletişim Profesör 1 Medyada Kimlik Temsili ile Rus Dış Politikası üzerine akademik yayınları olmak; İngilizce ve Rusça bilmek.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Kişilerarası İletişim Doçent 1 Kültürlerarası İletişim alanında akademik çalışmalar yapmış olmak.
İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema İletişim Bilimleri Doçent 1 İletişim ve Edebiyat alanlarında akademik çalışmalar yapmış olmak.
İşletme Fakültesi Almanca İşletme Pazarlama Profesör 1 Doçentliğini Pazarlama alanında yapmış olmak. Pazarlama alanında Almanca ve Türkçe yayın yapmış olmak. Özellikle Perakendecilikte Pazarlama, Satış Yönetimi ve Stratejik Pazarlama konularında en az üç yıllık Almanca ders verme tecrübesi olmak. Perakendecilikte Pazarlama, Marka, Fiyatlandırma konularında akademik çalışmalar yapmış olmak.
İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Örgütsel Davranış Profesör 1 Örgütsel Davranış konularında İngilizce Yüksek Lisans ve Doktora Tezi Yönetmiş olmak. Çalışma Değerleri konusunda Ulusal ve Uluslararası yayın yapmış olmak.
İşletme Fakültesi İşletme Muhasebe ve Finansman Doçent 1 Muhasebe Bilim Alanında Doçent unvanı almış olmak, Bankacılık İşlemleri ve Muhasebesi, Türkiye Muhasebe Standartları, Kurumsal Yönetim ve İç Denetim konularında çalışma yapmış olmak.
Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Doçent 1 Endüstri Mühendisliğinde Doktorasını almış olmak. İstatiksel Kalite Kontrolü, Bulanık Küme Teorisi, Çok Kriterli Karar Verme, Tedarik Zinciri Yönetimi alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Doçent 1 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Doçenti olmak. Romatizmal Hastalıklar ve Rehabilitasyon alanında çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Siyasi Tarih Doçent 1 “Siyasi Tarih”, “Siyaset Bilimi” veya “Siyasal Hayat ve Kurumlar” Bilim alanlarından birinden Doçent Unvanı almış olmak. Osmanlı-Avrupa İlişkileri, Türkiye-Balkan İlişkileri, Osmanlı Diplomasi Tarihi, Diplomasi Tarihi vb. Alanlarda yayımlanmış bilimsel çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bil. ve Kamu Yön. (Fransızca) Siyaset ve Sosyal Bilimler Doçent 1 Uluslararası İlişkiler alanında Doçent unvanı almış olmak. Türk Siyasal Hayatında Din, Türkiye-AB İlişkilerinde Maneviyatsal Yaratıcılık, Afrika’da Yapısal Uyum Politikaları ve Cinsiyet alanlarında çalışma ve yayın yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak, Tıpta Uzmanlık Sınavı ile Halk Sağlığı Uzmanı olmak, Doçentliğini Halk Sağlığı alanında almış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Profesör 1 Avrupa Ekokardiyografi Derneği tarafından düzenlenen “Erişkin Transtorasik ve Transözofajiyal Ekokardiyografi” yazılı sınavlarını geçmiş olmak, metabolik sendrom hastalarında atriyal elektromekanik disfonksiyon ve koroner yavaş akım hastalarında fragmente QRS ile ilgili SCI-Expanded dergilerde yayınlanmış makaleleri olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Tıbbi Genetik Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak, transplantasyon immunogenetiği alanında deneyim ve yayınları olmak, doku tiplendirme alanında yurtdışı deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Dahli Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yrd.Doç. 1 Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olmak, sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonlar ve meningokok taşıyıcılığı sürveyansı konusunda çalışmaları ve yayını olmak, Enfeksiyon Kontrol Hekimliği sertifikası olmak.
Tıp Fakültesi Dahli Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Yrd.Doç. 1 Hematoloji yan dal uzmanı olmak, kan bankacılığı konusunda eğitim sahibi olmak, kemik iliği nakli deneyimi olmak