Ücretsiz SETA Savunma Politikaları, Stratejileri ve Teknolojileri Semineri Başlıyor

17-21 Eylül tarihleri arasında, SETA Ankara bünyesinde, üniversitelerin sosyal ve mühendislik bilimlerinde öğrenim gören 4. sınıf lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik Savunma Politikaları, Stratejileri ve Teknolojileri adlı bir seminer programı düzenlenecektir.

Başvuru Tarihleri: 30 Ağustos – 7 Eylül 2018 | Program Tarihi: 17-21 Eylül

17-21 Eylül tarihleri arasında, SETA Ankara bünyesinde, üniversitelerin sosyal ve mühendislik bilimlerinde öğrenim gören 4. sınıf lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik Savunma Politikaları, Stratejileri ve Teknolojileri adlı bir seminer programı düzenlenecektir. Seminer programı kapsamında, katılımcılara savunma ve güvenlik çalışmalarının tanıtılmasına yönelik seçilmiş konu başlıklarında dersler verilecek ve ülkemizin lider savunma sanayii kuruluşlarını ziyaret ederek yerinde eğitim görme fırsatı sunulacaktır. Ayrıca, bu programa özel olarak geliştirilmiş atölye çalışmalarıyla, katılımcıların program süresince öğrendiklerini hayata geçirmelerine olanak sağlanacaktır.

Kimler Başvurabilir?

Üniversitelerin sosyal ve mühendislik bilimlerinde öğrenim gören 4. Sınıf lisans öğrencileri ve lisansüstü öğrenciler seminer için başvuru yapabilmektedirler.

Başvuru Nasıl yapılır?

Seminer programına başvurular 30 Ağustos ve 7 Eylül tarihleri arasında SETA’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Seminer Programına başvurular ücretsiz olup, katılımcıların seyahat ve konaklamalarına yönelik bilgilendirme başvuru sonuçları duyurulduktan sonra gerçekleştirilecektir. Başvurular akademik başarı ve kişisel yatkınlıklar göz önünde bulundurularak değerlendirilecek ve başvuru sonuçları SETA internet sitesi üzerinden açıklanacaktır.

Seminer İçeriği

SETA Savunma Politikaları, Stratejileri ve Teknolojileri semineri kapsamında katılımcılar aşağıda belirtilen konularda dersler görecek, ileri gelen savunma sanayii kurumlarında eğitim alarak çatışma senaryosu ve iş dünyası savaş oyunlamaları (business wargaming) gibi atölye çalışmalarında aktif bir şekilde rol alacaklardır.

  1. Savunma Kavramı, Teknolojisi ve Politikalarına Giriş
  2. Askeri Çalışmalar
  3. Modern Savunma Anlayışı ve Stratejileri
  4. Savaşın Değişen Karakteri
  5. Düzensiz Savaş ve Savunma Teknolojileri
  6. İnsansız Sistemler (Hava, Deniz, Kara, Uzay)
  7. Siber Güvenlik
  8. Türkiye’nin Milli Güvenlik ve Savunma Yol Haritası
  9. Türkiye’de Yeni Milli Güvenlik Yönetim Modeli ve Geçiş Planı
  10. Savunma Sanayiindeki Gelecek Eğilimler

Başvuru İçin Tıklayın.

Kaynak İçin Tıklayın.

Avatar
Kariyer Merkezim, kâr amacı gütmeyen Kariyer, Girişimcilik, İnovasyon, İnsan Kaynakları vb konularda ilgilileri bilgilendirmeyi amaçlayan bir web sayfasıdır. Web sayfasında yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup doğruluğu açısından bilginin kaynağı sorumludur.