Harran Üniversitesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Harran Üniversitesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde uygulamalı girişimcilik eğitimi yapıldı.
Harran Üniversitesi ve İŞKUR arasında imzalanan protokol kapsamında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 4. Sınıf öğrencilerine yönelik “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenlendi.
Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, Dekan Yrd. Prof. Dr. Murat Demir ve İşletme Bölümü Araştırma Görevlisi Erkan Nur koordinatörlüğünde ve Harran Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Gencay Sarıışık’ın girişimleri ve eğitmenliğinde 4. Sınıf öğrencilerine verildi.
Resmi KOSGEB Eğitmeni olan Gencay Sarıışık, çeşitli sektörlerde üretim ve danışmanlık alanlarında işgücü piyasalarına dahil olmak isteyen girişimci adaylarına yönelik düzenlenen söz konusu eğitimle, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlayarak girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarının hedeflendiğini söyledi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve İş planı kavramı ve ögeleri, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan, iş planı ögelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan ve iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar başlıklı dört ana modül çerçevesinde ele alınarak toplam 40 saatlik eğitim süreci ile tamamlandı.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Harran Üniversitesinde, Dinamik pazarlama yöntemleri network satış sistemi, ARGE ve İnovasyon bilgi paylaşımı, proje tanıtımları ve yazma eğitimi, KOSGEB ve TÜBİTAK Genç Girişimcilik proje destekleri için uygulamalı proje yazma eğitim modülü ile desteklenerek, eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanan öğrencilerin, KOSGEB’in 50 bin TL hibe ve 100 bin TL kredi olmak üzere toplam 150 bin TL yeni girişimci desteğinden gerekli şartları ve koşulları tamamlamaları halinde faydalanmalarına imkan tanımış olması yönüyle de önemli bir adımı oluşturdu.
Dekan Prof. Dr. Esra Siverekli ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir, öğrenciler için girişimcilik konusunda önemli bir farkındalık ortaya çıkaran bu eğitimin Üniversitemizin farklı birimlerinde de devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, eğitimin Üniversitemizde gerçekleşmesinde destek veren İşkur İl Müdürü Lezgin Özmen ve KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy’a teşekkürlerini iletti.

Kaynak için tıklayınız.

Avatar
Kariyer Merkezim, kâr amacı gütmeyen Kariyer, Girişimcilik, İnovasyon, İnsan Kaynakları vb konularda ilgilileri bilgilendirmeyi amaçlayan bir web sayfasıdır. Web sayfasında yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup doğruluğu açısından bilginin kaynağı sorumludur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here