TUDİFAK Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fariz Ahmadov’a “2016 Yılı Genç Bilim Adamı” Ödülü

Doç. Fariz Ahmadov’a “2016 Yılı Genç Bilim Adamı” Ödülü

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Türk Dünyası İşletme Fakültesi (TUDİFAK- UNEC) öğretim üyesi ve Uluslararası Yüksek Lisans ve Doktora Merkezi Direktörü, Doçent Fariz Ahmedov “2016 yılın Genç Bilim Adamı” ödül yarışmasının galibi oldu.

Beşeri ve Sosyal Bilimler alanında bu ödüle Fariz Ahmedov, bilimsel makaleleri, bilimsel seminerlere, yerel ve uluslararası projelerde katılımı ve etkili eğitim faaliyetlerinden dolayı layık görüldü.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile Elmin İnkişafı Fondu (Bilimin Gelişmesi Fonu-EIF), “En iyi alim – Ə.LA” amaçlı yarışması kapsamında “2016 yılının alimi” ve “2016 yılın genç bilim adamı” ödül töreninde fonun CEO’su, Dr. Elçin Babayev, “Genç bilim adamlarının çeşitli bilim alanlarında her yıl elde ettikleri bilimsel ve kurumsal başarılarını yarışma yolu ile değerlendirmek ve ödüllendirmek kurumun temel hedeflerindendir. Yarışmanın amacı geçtiğimiz yıl başarılı bilimsel faaliyet gösteren, yüksek etki faktörlü, prestijli dergilerde bilimsel makaleleri yayınlanan, bilimsel çalışmalarına atıf yapılan bilimadamlarının EIF tarafından belirlenerek uluslararası standartlara uygun kriterlere değerlendirilmesi ve ödüllendirilmesidir. Şeffaf ve objektif yapılan yarışmanın sonuçlarına göre, “2016 Yılının Alimi” ve “2016 yılın Genç Bilim Adamı” olmak üzere 12 akademisyen; 8 akademisyen “2016 yılının alimi”, 4 akademisyen “2016- yılın genç bilim adamı” olarak anılacaktır.”

Törende, yarışmanın galiplerine madalyalar, diplomalar ve ödüller verildi.