Girişimci fikirler geleceğe yön veriyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlediği ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasında büyük rol oynayan Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftasının altıncısı İstanbul Kongre Merkezinde devam ediyor.

Girişimci fikirler geleceğe yön veriyor
Dün üçüncü gününde de önemli girişimcilerin fikirlerini sergilediği alanda, yine geleceğe yön verecek ürünler katılımcılarla buluştu. Etkinlikte oyun geliştiricilerinin ve oyunların gelişmesini teşvik etmek amacıyla verilen ‘Kristal Piksel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.

Etkinlikte konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, hayal gücü ve buna bağlı olarak gelişen yenilikçi fikirlerin, şirketlerin ve ülkelerin kaderini tayin ettiğini söyledi. Büyükekşi, “Bu yüzyılda güç, inovatif ve girişimci fikirler den besleniyor. Dünya geneline baktığımızda inovasyonun hızını gösteren çok ilginç istatistikler var. Telefonun 100 milyon müşteriye ulaşması 75 yıl alırken, iPhone’un 3.5 yıl, WhatsApp’ın 2 yıldan az sürdü” diye konuştu.

‘Para ödüyorlar’

Dev teknoloji firmalarının bilim kurgu yazarlarına sırf hayallerini dinlemek için çok büyük para ödediklerini belirten Büyükekşi, dünyanın büyük bir süratle önemli bir değişim ve dönüşümden geçtiğini, bu değişimi yakalayabilmek için canla başla çalıştıklarını söyledi. Mehmet Büyükekşi, Türk ekonomisine Ar-Ge, inovasyon, tasarım, markalaşma ve girişimciliğin yön vermesi gerektiğini, bunun için küresel düşünen ve öz güvenle hareket eden girişimci gençlere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Gençlere teşvik

Büyükekşi, “Buradan gençlerimize sesleniyorum; kendinize güvenin, merak edin, çalışın, deneyin ve pes etmeyin. Zorluklar, olumsuzluklar sizleri bu yoldan alıkoymasın” dedi.

Etkinliğe katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ise 2018 bütçesinde gençler, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik için ciddi yatırımlar yapacaklarını vurguladı. Bakan Osman Aşkın Bak, “Bu gençlerin önünü açmamız lazım. TİM Başkanımızı bu konuda birlikte çalışmaya davet ediyorum.

7. Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda gençlerimize çıtayı yükseltmeleri için teşvik verelim. Sadece sporda değil, inovasyonda, bilimde ve teknolojide de şampiyonlar yetiştireceğiz. Gençlerin önünü açacağız.

Gençler; sizin de özgüveniniz olmalı. 1.000’e yaklaşan Ar-Ge merkezi, 200’e doğru giden tasarım merkezi açıyorsak, gençler size de sadece altın bileziğiniz olacak bilgi, kabiliyet, birlikte çalışma ve başarma ihtiyacı kalıyor. Çok kısa zamanda inanıyorum ki sizlerin aranızdan global marka çıkaranlar olacak” diye konuştu.

‘Cesaretinizi eksik etmeyin’

Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda ‘Melek Yatırımcı’ sıfatı ile bir konferans veren ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, müzik kariyerindeki aşamalardan örnekler vererek girişimci gençlere tavsiyelerde bulundu. Mustafa Sandal, bir yıldan bu yana girişimcilik dünyasının içinde olduğunu belirterek “Teknolojiyi, yeniliği ve girişimi çok seviyorum. Bu özellikler DNA’mda var. Bir melodinin etrafındaki aranjman ve kurgu, o melodiye hit yapabiliyor. Bunlar, diğer alanlardaki girişimlerden farklı disiplinler değil. Bizim de bu alanda güzel bir animasyon ve yazılım şirketlerimiz var. Ring para gibi dahil olduğumuz uygulamalar var” dedi. Mustafa Sandal, genç girişimcilere, “Kimseden korkmayın. Girişimciliğe başlarken, biraz çılgın olmak, korkusuz olmak iyidir. Yanında cesareti olmayan hiç bir fikir, tünelin sonundaki ışığı yakalayamaz” dedi.

KAYNAKMilliyet
Avatar
Kariyer Merkezim, kâr amacı gütmeyen Kariyer, Girişimcilik, İnovasyon, İnsan Kaynakları vb konularda ilgilileri bilgilendirmeyi amaçlayan bir web sayfasıdır. Web sayfasında yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup doğruluğu açısından bilginin kaynağı sorumludur.